Informasjon om forskjellige turneringsformer

Nedenfor finner du informasjon om forskjellige typer individuelle turneringer (informasjon om lagtennis finner du under fanen "Lagtennis").

KALENDER https://tennis.njaard.no/p/26312/turneringer-2019


Interne turneringer


Njård Tennis arrangerer turneringer på alle nivåer og aldersgrupper som kun er åpen for medlemmer. Disse turneringene kan ha forskjellige formater (single, double, mixed, lag osv). Her kan du konkurrere og bli kjent med andre i klubben - finne en ny treningspartner og viktigst av alt - ha det moro. Tennis skal være gøy!


ROGY-turneringer

For at terskelen for å være med på turneringer skal være så lav som mulig, forsøker vi å ha så homogene grupper som mulig på vår ROGY Tour (Red/Orange/Green/Yellow) turneringer.

Siden vi ikke har ranking så er dette en utfordring. Vår løsning har vært å komme opp med en demokratisk valgt inndeling av nivå (gjort i samarbeid med Mike Barrell - en av de mest anerkjente spesialister innen barnetennis) - hvorav vi har minstekrav på hvert nivå. Dette gjør at barna føler kampene de spiller er ”rettferdige”, de møter spillere på tilnærmet likt nivå og de spiller kamper på samme måte som de gjør på trening. Å ha denne nivåinndelingen har også ført til at trenere i klubbene har et mye klarere mål for treningen.

Har du lyst å være med på ROGY-tour - ta kontakt med din trener på https://tennis.njaard.no/p/21321/ansatteIndividuelle turneringer


Individuelle turneringer er:

Kat. 1 – Internasjonale turneringer.

Kat. 2 – Norgesmesterskap (NM) – hvor forbundet direkte eller indirekte står som arrangør.

Kat. 3 – Norgescup (NC), Grand Prix (GP) og seniorturneringer (klasse A – B – C)– hvor forbundet direkte eller indirekte er arrangør.

Kat. 4 – Regionmesterskap (RM) – hvor regionene direkte eller indirekte er arrangør.

Kat. 5 – Åpne turneringer arrangert av NTF, regioner eller klubber. U 12 og U 14 deles i følgende kategorier: Race og Challenge. Se retningslinjer for Race og Challenge på tennis.no

Kat. 6 – Klubbturneringer åpne kun for klubbens egne medlemmer.


Individuelle turneringer kan omfatte følgende spill:

  1. Herrer single
  2. Damer single
  3. Herrer double
  4. Damer double
  5. Mixed double


Damespillere har rett til å delta i herreturneringer i kat. 3-6 (se over). I tillegg kan damer delta i regionserien i NM lag herrer, dersom klubben hun representerer ikke er påmeldt med lag for damer i forbunds- eller regionserien. Damer kan spille på herrelag fra det året de fyller 15 år.

Gjennomføring av turneringer.

Faste formater (minimumskrav):

Reglement punkt 4

Senior for Norgesmesterskap, se § 40. GP Åpen for alle spillere, også utlendinger. Kl. A Åpen for alle spillere, også utlendinger Kl. B Rangerte spillere damer/ herrer nr. 1-10/1-50 på siste ranking kan ikke delta. Double: rangerte spillere nr. 1 – 25 på siste doubleranking kan ikke delta

Kl. C Rangerte spillere damer/ herrer nr. 1-25/1-100 kan ikke delta. Juniorer kan delta fra det året de fyller 17 år.

Her finner du turneringsreglementet.