Team Tennisskolen - ROGY-Tour

Tennisskolen

De fleste tennisklubber arrangerer tennisskole lokalt. De fleste deltakerne er barn som vil lære en spennende og morsom idrett, men Tennisskolen er også aktuell for andre aldersgrupper som vil mestre og utvikle spillet.

Det finnes ulike prinsipper for å lære tennis på en effektiv og riktig måte. Norges Tennisforbund anbefaler å følge Play+Stay metodikken som er utarbeidet av det internasjonale tennisforbundet. Majoriteten av nasjonale forbund gjør det samme med svært gode resultater.

Nybegynneren bruker røde, oransje eller grønne baller. Disse går saktere, noe som gjør det enklere å motta, treffe og styre ballen. Racketene er tilpasset alder og nivå og banestørrelsen er mindre. Spillet – og senere turneringsformater er også tilpasset slik at alle får spille mye og uten særlig fokus på hvem som vinner eller taper. Det viktigste er å mestre og utvikle seg.

På den måten lærer man teknikken enklere og progresjonen går raskere. Det bli moro å spille når man mestrer og merker fremgang.

På denne siden finner du mange ressurser – både omfattende forklaringer ment for alle, og materiell spesielt for trenere. Alt gir et godt innblikk i metodikken og et godt grunnlag for å lære og utvikle tennisspilleren på en effektiv og god måte.

Norges Tennisforbund arrangerer spesielle kurs for aktivitetsledere i klubbene og trenere. Forbundet tilbyr klubbene og deres medarbeidere og tillitsvalgte omfattende kompetanse og ressurser.

Deltakere til Tennisskolen tar direkte kontakt med den lokale tennisklubben.

Team Tennisskolen

For at terskelen for å være med på turneringer skal være så lav som mulig, forsøker vi å ha så homogene grupper som mulig på våre turneringer. Siden vi ikke har ranking så er dette en utfordring. Vår løsning har vært å komme opp med en demokratisk valgt inndeling av nivå (gjort i samarbeid med Mike Barrell) – hvorav vi har minstekrav på hvert nivå. Dette gjør at barna føler kampene de spiller er ”rettferdige”, de møter spillere på tilnærmet likt nivå og de spiller kamper på samme måte som de gjør på trening. Å ha denne nivåinndelingen har også ført til at trenere i klubbene har et mye klarere mål for treningen.

Her under kan dere lese litt om vad man bør kunne på de ulike nivåerna for att gå vidare til neste nivå.

Pathway

Her finner dere informasjon om seminaret vi hadde med Mike Barrell 12. oktober i Oslo.

Mike Barrel – Really Learning Oslo 12 okt 2015

Levert av IdrettenOnline