Tennis for barn

Njårds Tennisskole

All juniortrening (barn & ungdom) samles under det internasjonalt anerkjente og foretrukne opplæringskonseptet Play & Stay.

Dette konseptet bedrer kvaliteten på treningsopplegget og gir barna rask mestring gjennom bruk av moderne læremetoder og bruka av tilpasset utstyr som mindre og lettere racketer spesialtilpassede baller. Ballene er merket med farger som tilsvarer gruppene nedenfor.

Vi samarbeider tett med Norges Tennisforbund og videreutdanner våre trenere fortløpende.

Gruppeinndeling:
Normalt så deler vi inn gruppene som nedenfor, men tilpasser disse i forhold til nivå.

Røde grupper 5 - 7 år - nybegynnere
Oransje grupper 8 - 10 år - nybegynnere/har spilt litt
Grønne grupper 10 - 12 år - litt viderekommende
Gule grupper 12 år og oppover - viderekommende


Vi følger ikke gruppene slavisk, men ser på alder og nivå. På denne måten får vi et helhetlig opplegg som kan gi barna best mulig trening og trivsel. Så det er ikke unormalt at en nybegynner på 12-14 år begynner med sammen baller som de på oransje eller grønt nivå, men disse har normalt en mye raskere utvikling enn de yngre spillerne.

Vi vil ha fokus på den enkelte spillers utvikling av tennisferdigheter. Treningsgruppene vil bli satt opp med utgangspunkt i dette. Tennis er en teknisk krevende idrett, så spillerne utvikler seg i ulikt tempo og har forskjellige målsetninger med spillet sitt. Ved behov kan vi derfor gjøre endringer i gruppenes sammensetning, men vi vil også gjøre vurderinger når venner trener sammen.

Njård Tennis ønsker å ha et tilpasset tilbud, der man kan ha det gøy med tennis på alle nivåer!


AKS (Aktivitetsskolen)

Vi tilbyr AKS-tennis på følgende skoler:

Huseby skole (fredager)
Smestad skole (torsdager)
Vindern skole (mandager)

Dette gjøres i samarbeid med AKS på de respektive skoler. Vi henter elevene med minibuss (hvor vi også har med trener), og kjører tilbake etter trening.

Les mer om AKS-trening her:

RØD GRUPPE

Dette er gruppen for de yngste spillerne våre. Rød gruppe betyr at vi i opplæringen benytter tilpasset utstyr og baller. Alle spillerne får rød t-skjorte og riktig racket første gang de begynner på gruppetrening. Rød gruppe (eller rødt nivå) er delt inn i tre undernivåer, slik at alle får spille med spillere på samme nivå.

Les mer om rød gruppe her.

ORANSJE GRUPPE

Dette er gruppen fra gruppen for de som er mellom 10 og 12 år og har spilt litt. Oransje gruppe (eller Oransje nivå) er delt i to slik at vi letter kan sette sammen spennende treningsgruppe. Disse gruppene trener normalt minimum 2 timer pr uke. Disse gruppene spiller med "oransje" ball. Dette er en ball som har 50% av trykket til en vanlig gul tennisball, og går derfor mye saktere. Dette gir god og tidlig mestring.

Vil du vite mer om oransje gruppe, trykk her.

GRØNN GRUPPE

Grønn gruppe er en viktig gruppe for 12-14 åringer. På dette nivårt er man ofte ganske god å spille, men man benytter såkalte grønne baller (75% av trykket i en vanlig tennisball). Med riktig baller og racketer spiller mange av disse spillerne tennis på høyt nivå. Vi tilbyr en rekke internturneringer og i tillegg verver vi noen fra dette nivået til vår konkurranseavdeling.

Vil du vite mer om grønt gruppe (- nivå), så finner du det her

Levert av IdrettenOnline